Aurora Mammoth

Simpele bulk cloud opslag voor het veilig opslaan van je backups en het archiveren van data in het algemeen.-

Wat is Aurora Mammoth?

Aurora Mammoth is gebouwd voor het opslaan van grote hoeveelheden data zonder een fortuin te kosten.

Met Mammoth focussen we puur op het opslaan van data en is dus vooral bedoeld om te gebruiken als data-archief, voor bijvoorbeeld backups. Door deze focus zijn we in staat om een terabyte opslag aan te bieden voor € 10,00 per maand, ongeacht hoe vaak je data plaatst of ophaalt.

Waar kan ik mijn data opslaan?

Met Aurora Mammoth kan je kiezen om je data op te slaan in Amsterdam, Den Haag of Barcelona.

1 TB

10 /mnd

2 TB

20 /mnd

5 TB

50 /mnd

10 TB

100 /mnd

25 TB

250 /mnd

50 TB

500 /mnd

What's in the box?

(S)FTP en SSH(FS)

Met ondersteuning voor zowel (S)FTP als SSH kun je je data benaderen via bijvoorbeeld de command line of externe tools als Duply, RDIFF en SSHFS.

Meerdere locaties

Met locaties in Amsterdam, Den Haag en Barcelona ben je vrij om te kiezen waar je je data opslaat.

Vaste prijs per GB

Met Mammoth betaal je voor de totale opslag die je hebt gekozen en altijd met een prijs van een cent per GB, wat neerkomt op € 10,00 per TB.

Data terughalen zonder limieten

Met Mammoth kun je zo vaak data plaatsen en terughalen als je wilt zonder bijkomende kosten.

Toegang via IPv6 & IPv4

Om de adoptie van IPv6 helpen te versnellen kun je Mammoth volledig bereiken via IPv6. Connecties via IPv4 zijn uiteraard ook mogelijk.

Grote hoeveelheden data

Met pakketten tot 50TB kunnen we de meeste opslag wensen direct voorzien. Meer nodig? Laat het ons weten en we regelen het.

Veelgestelde vragen

Hoewel beide diensten je in staat stellen om data op te slaan zijn ze verre van hetzelfde. Mammoth is gebouwd voor het archiveren van data, wat je kunt plaatsen op je online opslag volume via FTP/SSH, en is niet bedoelt voor het serveren van data. Objects daarentegen is juist bedoelt om data te serveren, zoals bijvoorbeeld plaatjes, videos of welke statische content dan ook. Data serveren vanaf Mammoth is mogelijk, maar het is verre van optimaal. De kracht van Mammoth zit 'm in de simpelheid van de dienst waardoor we een lage prijs per GB kunnen aanbieden (25x lager dan die van Objects), zodat je zoveel mogelijk data voor de laagste prijs kunt opslaan.
Aurora Mammoth is een dienst waarbij je grote hoeveelheden data kunt opslaan en ophalen via FTP en SSH met adequate snelheid.
Het opslagplatform achter Aurora Mammoth maakt gebruik van ZFS in een raidz2 configuratie, active scrubbing en we voeren checksums uit op alle data. Data wordt echter niet gerepliceerd naar andere opslag nodes zoals het geval is bij Aurora Objects. Mocht het opslagplatform onbereikbaar raken, dan zal je data dat ook zijn (hoe klein de kans ook is). Voor kritische data raden we dan ook aan om meerdere locaties te gebruiken om je data op te slaan, wat geen probleem is met Mammoth dankzij onze locaties in Amsterdam, Den Haag of Barcelona.
Nee, het enige wat we in rekening brengen is de hoeveelheid ruimte waaruit je Mammoth opslag volume uit bestaat. Hoe vaak je data opslaat of terughaalt heeft geen invloed op de maandelijkse prijs.

Waar wacht je nog op?

Ga aan de slag