Cloud Servers & VPS Hosting

Krachtige Cloud Servers & VPS met high availability mogelijkheden.

Vanaf €5,-per maand!

Ga aan de slag

Realtime deployment

Weg zijn de dagen dat je moest wachten om aan de slag te kunnen. Na het kiezen van de gewenste configuratie is je een virtuele server 'up and running' binnen een minuut.

Optimale uptime

Onze High availability servers met drievoudige datareplicatie en spreiding over meerdere servers hebben een gegarandeerde uptime van 99,99%.

De kern van onze cloud familie

Bouw de ideale setup door een virtuele server te combineren met een van onze complementerende cloud diensten zoals Caching Load Balancer, Objects, DNS en Archive.

Het volledige overzicht met prijzen vind je hier.

Meer opslagruimte nodig?

Bekijk de datadisks bij onze VM's!

Meet the family

Zie hier onze productfamilie. Gemaakt om elkaar te versterken en onze diensten tot een hoger plan te tillen.

Cloud Server vs VPS

Bij PCextreme bieden we verschillende soorten servers aan voor uiteenlopende doeleinden. Een van de opties zijn onze Coud Servers, welke veel eigenschappen delen met onze Standard Servers (ook bekend als VPS), maar op enkele belangrijke gebieden verschillend zijn: deze servers bieden een high availability functie en de data wordt driemaal gerepliceerd. Dit maakt deze servers tot de meest betrouwbare optie.

Onze Standard Server zijn daarentegen het meest vergelijkbaar met traditionele VPS hosting. Geen toeters en bellen, maar ruwe rekenkracht voor een concurrerende prijs. Ze bieden echter wel enkele van dezelfde gemakken aan die je vaak tegenkomt bij cloud diensten. Net als onze Cloud Servers betaal je alleen voor wat je gebruikt en kunnen ze binnen een minuut worden gelanceerd via het controlepaneel of de API. Deze virtual private servers zijn perfect om te gebruiken in een cluster, waar je meerdere virtuele servers gebruikt om je webapplicatie te hosten – hiermee creëer je effectief jouw eigen high available server cluster.

Uiteindelijk is een Cloud Server niet per sé beter dan een VPS, het hangt allemaal af van wat de use case is. Als je webapplicatie zich niet leent voor een gedistribueerde omgeving over meerdere servers, dan is een high available Cloud Server een uitstekende optie. Mocht je jouw applicatie echter wel kunnen distribueren over meerdere servers of wanneer je simpelweg een eenvoudige sneller server nodig heb, dan is een VPS (Standard Server) precies wat je nodig hebt.

What's in the box?

Verkeer nauwkeurig beheren

Door onze affinity groups te gebruiken voorkom je dat je virtuele servers op dezelfde fysieke server terecht komen. Daarnaast beheer je zelf welke inkomende en uitgaande poorten open staan.

Lanceer met user-data

Automatiseer de provisioning van je virtuele server met cloud-init door instructies mee te geven om code uit te voeren tijdens het opstartproces.

IPv6 ondersteuning

Naast een IPv4 adres krijgt je virtuele server ook automatisch een IPv6 adres toegewezen.

Flexibele resources

Schaal je website/applicatie horizontaal of verticaal, door meer RAM te toe te wijzen of door de last over meedere servers te verspreiden.

Klaar om je cloud server te bouwen?

Stel je server samen