De Raspberry Pi is een single-board computer welke inmiddels het hart van menig tech-enthousiast heeft weten te ontvreemden. Sinds februari 2013 maken wij het mogelijk om je eigen Pi in ons professionele datacenter onder te brengen, voor slechts € 29,75 per jaar.

Afgezien van de lol om je eigen Pi in een datacenter te hebben hangen kun je er ook nog eens handige applicaties op draaien. Denk hierbij aan het draaien van een VPN, mail-, web-, monitoring- of een XMPP chat server. Voor de zekerheid adviseren we je om deze dienst niet voor professionele projecten te gebruiken, in dat geval raden we aan om Aurora Compute, Colocatie of onze Dedicated Server producten te overwegen.

Stuur je eigen Raspberry Pi op
2.48 /mnd Type: Raspberry Pi Model B (B+ & 2 niet ondersteund) SD kaart: Eigen voorkeur Voorgeïnstalleerd OS: Eigen voorkeur Bestel nu
Koop een voorgeïnstalleerde Raspberry Pi
2.48 /mnd Type: 512M SD kaart: Sandisk 16 GB type 10 Voorgeïnstalleerd OS: Raspbian Bestel nu
Alle specificaties

Complete specs

Stuur je eigen Raspberry Pi op Koop een voorgeïnstalleerde Raspberry Pi
Type Raspberry Pi Model B (B+ & 2 niet ondersteund) 512M
SD kaart Eigen voorkeur Sandisk 16 GB type 10
Voeding
Voorgeïnstalleerd OS Eigen voorkeur Raspbian
Connectiviteit 100 Mbit (IPv4 & IPv6) 100 Mbit (IPv4 & IPv6)
Dataverkeer 1 TB fair use 1 TB fair use
Gemiddelde leveringstijd 90 dagen* 90 dagen
Prijs colocatie per jaar € 29,75 (excl. BTW) € 29,75 (excl. BTW)
Prijs Raspberry Pi n.v.t. € 51,65 (excl. BTW)
Bestel nu Bestel nu
Minder specificaties

Wat heb je nodig?

  • - Je eigen Raspberry Pi, of een van ons
  • - Een geconfigureerd static IP adres
  • - Een case (plastic) voor de RPi
  • - Een SD kaart met bootable OS

Wat krijg je?

  • - 100 Mbit uplink
  • - 1 TB dataverkeer (IPv4 & IPv6)
  • - Stroomtoevoer
  • - De netwerk configuraties via e-mail

Belangrijke informatie

Zo werkt het

Nadat we je Raspberry Pi hebben ontvangen plaatsen we 'm in een van onze racks en vervolgens sturen we je per e-mail alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Dit hele proces duurt niet langer dan een paar dagen.

Best-effort

Herinstallaties voeren we uit op best-effort basis, binnen een 8x5 time window. Vanwege de tijd die het in beslag neemt zal er bij een herinstallatie tevens € 20,- worden gefactureerd.

Ondersteunde modellen

Op dit moment ondersteunen we alleen de B versie. Er zijn nog geen concrete plannen om nieuwere versies te ondersteunen.

Fair use dataverkeer

Dataverkeer verloopt op basis van fair-use, onder fair-use valt in dit geval een gebruik wat onder de 1 TB per maand valt.

Support

Mocht je een keer tegen een probleem aanlopen dan helpen we je uiteraard graag. Support buiten onze reguliere openingstijden is helaas niet mogelijk.

Abuse

Abuse afkomstig van je Raspberry Pi, zoals genoemd in onze algemene voorwaarden en abuse policy, is niet toegestaan.

Geen fysieke toegang

Nadat je Raspberry Pi is geplaatst in het datacenter kunnen we je geen fysieke toegang verlenen tot je Raspberry Pi of het datacenter zelf.

Retour

Een Raspberry Pi kan bij het stoppen van de dienst (initiatief vanuit de klant of PCextreme) opgehaald worden bij het datacenter of de Raspberry Pi wordt tegen € 7,50 verzendkosten toegestuurd binnen Nederland. Het bedrag voor verzendingen buiten Nederland ligt hoger en is afhankelijk van locatie.